Uluslararası Dijital Pazarlama

Header
Anasayfa » 2015’in Web Tasarım Trendi
2015’in Web Tasarım Trendi

Web Tasarım Trendi

Web tasarım trendlerine değinmeden önce web tasarım nedir bir kez daha hatırlayalım. Herhangi bir kurumun/markanın veya hizmetin kurumsal kimliğinin yansıtılması, bilinirliğinin arttırılması ve tanıtım faaliyetlerinin gerçekleşmesi amacı ile ulusal ve uluslararası ağ ortamında yayınlanan online sistemlere web sitesi ve bu sitelerin oluşturulma sürecine ise web tasarımı denir. İnternetin her alanında olduğu gibi Web Tasarım da sürekli gelişen,  dönüşen, oldukça dinamik bir yapıya sahip.

Web Tasarım alanında her gün her an yeni bir uygulamayla, trendle tanışmak mümkün. Ancak her sene olduğu gibi 2015 yılında da bazı Web Tasarım uygulamaları sıklıkla tercih ediliyor olacak.

Geçen seneki etkisini bu sene de koruyan, 2014’ün son aylarında başlayan ancak 2015’te yükselen bir ivme kazanan 5 Web Tasarım trendini bir araya getirdik.

2015 Web Tasarım Trendleri

Responsive Tasarım

Son yıllarda oldukça popüler olan, firmaların trafik çekmesini ve daha fazla kitleye ulaşmasını sağlayan Responsive Tasarım, 2015 tasarım trendlerinin ilk sırasında yer alıyor. Responsive Tasarım; tarayıcıların çözünürlüğüne göre tasarlanarak, kendisini şekillendirmesi anlamına gelmektedir. Bu tasarım şekli hem maddi hem de zaman tasarrufu sağlaması nedeniyle yaygın olarak kullanılmaktadır.

Unutun, Geleneksel Tipografileri

Görsellerden sonra bir yazının okunurluğunu, site tıklamalarını etkileyen en önemli detay tipografiler. 2015 yılı ile birlikte sınırlı ve sırf estetiğe odaklı tipografilerin yerini, kullanışlı ve minimal tipografiler aldı.

Büyük Boyutlarda Etkileyici Görseller

Büyük boyutlar ve etkileyici görseller birkaç senedir web tasarımı etki altına almıştı. Web sitelerini ve içindeki metinleri ön plana almanın en kolay yolu görsellerin büyüklüğü bu yılda etkisini koruyacak.

Hayalet Butonlar

Her ne kadar renkli, göze batan butonlara alışmış olsak da, bu yılın hitleri hayalet butonlar olacak. Hayalet butonları en önemli özelliği; küçük ve belli belirsiz olmasına rağmen etkileyiciği yakalıyor olması.

Tıklamalar Yerine Akan Sayfalar

Kullanışlılığı arttıran aşağı kaydırma, özellikle sabırsız kullanıcılara hitap ediyor. Aşağı kaydırma yöntemi kullanılan web site tasarımları ile daha dinamik bir deneyim elde ediliyor.

Web sitesi tasarımı, yazılım, seo ve grafik tasarım  çalışmaları hakkında daha detaylı bilgi almak için bize danışabilirsiniz.

2015’in Web Tasarım Trendi