Uluslararası Dijital Pazarlama

Header
Anasayfa » Yeni AdWords Düzenlemesi Neleri Değiştirecek? Seo Nasıl Etkilenecek?
Yeni AdWords Düzenlemesi Neleri Değiştirecek? Seo Nasıl Etkilenecek?

Adwords Reklam Yönetimi

Dünya’da en fazla kullanıcısı olan arama motoru Google’ın yeni adwords düzenlemesi kullanıcı memnuniyetini arttırmaya yönelik yapılan güçlü bir hamle olarak karşımıza çıkıyor. Yapılan yeni düzenlemeyle birlikte sayfanın sağ tarafında yer alan reklamlar kaldırıldı. Bu etkili hamle ile artık üst sıralarda yer alan reklam sayısı 4’e yükselirken ziyaretçilerin ilgisini çekmeyen ve etkisi pek fazla olmayan sağ taraftaki reklamlar ise raflardan kalktı.

Mobil Kullanıcı Sayısındaki Artış  Yeni Adwords Düzenlemesini Yarattı!

Çok güçlü bir oluşum olan Google’ın yeni adwords düzenlemesini mobil kullanıcıları düşünerek yapmış olabileceği söz konusu. Mobil kullanıcı sayısının her geçen gün artmasıyla birlikte sağ taraftaki reklamlar giderek değer kaybetti. Artan mobil kullanıcı sayısıyla beraber sağda yer alan reklamların yani yalnızca masa üstünde görüntülenebilen reklamların tıklanma oranları düştü. İnternet kullanıcılarının mobile kayması ile sağdaki reklamlar verimsiz hale geldi diyebiliriz. Bu konudaki diğer bir görüş ise; insanların okuma eğilimi daha çok soldan sağa doğru olduğu için sol taraftaki reklamların sağ tarafa oranla okunma ihtimali daha yüksektir.

 

Yeni Güncelleme ile Rekabet Ortamı Kızışıyor, Bütçe Artıyor!

Bilindiği üzere arama motorlarında güven teşkil eden ve ziyaretçiler tarafından en çok tıklanan reklamlar ilk 4 web siteleridir. Tıklanma oranları çok düşük olan ve web sitesine neredeyse hiç bir fayda sağlamayan sağ taraftaki reklamların kaldırılmasıyla beraber firmalar arası rekabet ortamı kızışacaktır. Tercih edilirlik oranı en fazla olan ilk 4 reklam arasında yer almak için uğraşan web sitelerinin yüksek bütçelere ihtiyacı olacaktır. Yeni adwords düzenlemesi her ne kadar rekabet ortamını kızıştırarak, firmaların bütçelerini zorlayacak gibi gözükse de çok güçlü ve etkili bir sistem olduğunu söyleyebiliriz.

Google Alışveriş Reklamlarının Önü Mü Açılıyor?

Sağ tarafta yer alan reklamların tıklanma oranları ve web sitelerine getirileri göz önünde bulundurulduğunda oldukça etkisiz kaldıkları görülüyordu. Yeni düzenleme sayesinde bu reklamların kaldırılmasıyla birlikte Google Alışveriş Reklamları (Ürün Listeleme Reklamları) daha popüler hale getirilebilir. Sağ tarafta büyük boyutlarda yer alan Google Alışveriş Reklamlarıyla beraber e-ticaret reklamlarının önünün açılması planlanıyor olabilir.

Yeni Adwords Düzenlemesi SEO’yu Nasıl Etkileyecek?

Merak ettiğiniz asıl konudan bahsetmemiz gerekirse akıllara şu soru geliyor: yeni adwords düzenlemesi seo konusunda ne gibi değişikliklere yol açacak? Azalan reklam sayısıyla beraber altta 3, üstte 4 olmak üzere toplam 7 reklam yayınlanabilecek. Reklam verenler arasındaki rekabet kızışırken CPC maliyetleri de giderek artacak. Alttaki reklamlardan alınabilecek verim, üsttekilere oranla daha düşük olduğu için üst sırada yer alan ilk 4 reklam arasında yerinizi alabilmeniz için güçlü bir bütçeye ve etkili bir Seo Hizmetine ihtiyacınız var.

İlk 4 reklam arasında yer almak sanıldığı kadar kolay olmayacağı için ve rekabetin etkisiyle gittikçe artacak olan reklam maliyetleri bir süre sonra bütçenizi zorlayacağı için geriye daha az bütçeyle daha çok verim alabileceğiniz mantıklı bir yöntem kalıyor: SEO! Yeni adwords düzenlemesiyle birlikte firmaların/markaların Seo’ya yönelmesi kaçınılmaz olacaktır. Çünkü Adwords reklamı vermeden, bütçenizi zorlayan çok büyük ödemeler yapmadan, alanında uzman kişiler tarafından yapılan mantıklı ve güçlü bir SEO stratejisi ile üst sayfalarda kalıcı olarak yerinizi alabilirsiniz. Üstelik daha az maliyetle!

Yeni AdWords Düzenlemesi Neleri Değiştirecek? Seo Nasıl Etkilenecek?