Uluslararası Dijital Pazarlama

Header
Anasayfa » Anahtar Kelime ve Seo Açısından Önemi
Anahtar Kelime ve Seo Açısından Önemi

Kullanıcılar arama motorlarına anahtar kelime yazarak aradıkları sonuçların listelenmesini sağlarlar. Bu nedenle yeni başlayacağınız bir sitede olması gereken anahtar kelimeler SEO çalışmalarında büyük önem taşımaktadır. Çünkü arama sonuçlarında üst sıralarda yer almanın en büyük etkeni SEO çalışmalarıdır. Kullanıcı profesyonel SEO hizmeti aradığında ilk sayfalarda yer alan siteleri değerlendirir ve genelde bu sitelerin hizmetlerini inceleyerek hizmet almaya karar verir.

Önemli olan kullanıcının hangi kelimelerde arama yaptığını bilmek ve buna göre anahtar kelime stratejisi oluşturmak önemlidir.

Doğru Anahtar Kelimesi Çalışması Yapılması Önemlidir

Doğru anahtar kelime çalışması yapmak arama motorlarında sitenizin görünürlüğünü arttırır. Bunun yerine yanlış anahtar kelime çalışması yapıldığında az sayıda kullanıcının sitenize gelmesini sağlarsınız. Bu da güvenilir ve düzenli bir şey değildir. Rekabetin yoğunluğundan dolayı farklı anahtar kelime çalışması dahi yaparken dikkatli olmak zorundasınız. Önemli olan anahtar kelimelerin tespiti ve hangi anahtar kelimelerinin işlevli olduğunu belirlemeniz gerekir.

Ayrıca rakiplerinizi de sürekli incelerseniz ve takip ederseniz çalışmalarınız da ilerletebilirsiniz. Rakipleriniz sizi geçmesinin sebepleri vardır. Ayrıntılı olarak sitenizde bu çalışmaları yapmak ve rakip analizlerini yaptırmak isterseniz eğer SEO uzmanı ile çalışmanız gerekir.

Anahtar Kelime Çalışması SEO’nun Temel Taşıdır

Arama motorlarında birinci sayfaya çıkmanız için gerekli olan anahtar kelime çalışması ile mümkündür. İçeriklerinizde kullandığınız anahtar kelimeleri bold yani kalın yapmanız gerekir. Bunun nedeni de arama motorlarındaki botlar sitenize geldiği zaman anahtar kelimelerinizi görmesinde yardımcı olursunuz. Örneğin sitenizde 350 kelimelik makale eklediyseniz eğer içinde üç adet anahtar kelimeyi kalınlaştırmanız gerekiyor.

Kaliteli bir makalede kullanılan anahtar kelimesi sayısı da büyük bir önem teşkil ediyor. Makalenizin kelime sayısına göre oranı belirlenen anahtar kelime, aşırıya kaçırılmamalıdır. Sırf kullanmak için defalarca yazarsanız; içeriğiniz anlam bütünlüğünü kaybeder ve kullanıcıya hiç bir faydası olmaz.

Kurumsal şirketler için SEO çalışmaları önemlidir. Özellikle e-ticaret siteniz var ise bu sitenizi güçlendirmek ve trafik çekmek istiyorsanız profesyonel SEO yaptırmanız gerekir. Google’da yükselmek istiyorsanız eğer sürekli değişen SEO içeriklerini takip etmeniz gerekir. Bu nedenle SEO hizmeti veren kişiler ile çalışarak tüm çalışmaların raporunu inceleyebilirsiniz.

Anahtar Kelime ve Seo Açısından Önemi