İnternet kullanımının artmasıyla birlikte blog sitelerinde de artış görülmektedir. Açılan blog siteleriyle doğru orantıda olarak kapanan blog sitelerinin sayısı da oldukça fazladır. Blog sahibi olmak her ne kadar kolay bir eylem olarak görülse de asıl önemli olan kısım blog yönetiminin başarılı bir şekilde yürütülmesidir.
Eğer istediğiniz şey blog sahibi olmaksa; büyük bir kolaylıkla kendinize blog açabilirsiniz. Ücretsiz yazılım ve kaynakları kullanarak hızlı ve pratik bir şekilde bloğunuzu kurabilir, yayın hayatınıza başlayabilirsiniz. Fakat istediğiniz şey başarılı bir blog sahibi olmak ve diğer bloglarla aranızdaki farkı internet kullanıcılarına hissettirmekse; o zaman “Blog Yönetiminde Altın Öğütler” başlıklı Mucize Fikir’in bu makalesi tam size göre!
Blog Yönetiminde Altın Öğütler Nelerdir?
• Her Telden Çalmak Yerine Sadece Tek Bir Konuda Uzmanlaşın!
Her telden çalan yazılar paylaşırsanız bloğunuzun başarılı olma ihtimali pek yüksek olmayacaktır. Bir zamanlar oldukça moda olan “hayata dair her şey” tarzındaki bloglar, bir süre sonra takip edilmemeye başlamıştır. Blog hesaplarının başarısız olmasındaki en önemli sebep budur. O yüzden bloğunuzun ana konusunun yanına başka alanlar ilave etmemelisiniz. Uzman olduğunuz, ilgilendiğiniz ve en çok bilgi sahibi olduğunuz konudan şaşmayarak başarılı bir blog yönetimi gerçekleştirebilirsiniz. Tam olarak ne anlatmak istediğinize karar verin ve diğer yan konulardan uzaklaşın!
• Kopya İçeriğe Son! İçeriklerinizde Kalite Ve Özgünlükten Yana Olun!
Paylaşacağınız içeriklerin sayıca çok olmasındansa kaliteli ve özgün olmaları çok daha önemlidir. Paylaşacağınız yazılar, kesinlikle size özgü olmalıdır. Örneğin bir gezi bloğunuz olduğunu düşünelim. Okurlarınız gezip gördüğünüz yerler hakkında sizin kişisel görüşlerinizi merak etmektedir. Onlara internette bulabilecekleri yorumları kopyalayıp sunarsınız sizi takip etmeyeceklerdir. Aynı şekilde görselleri de sizin çekmiş olmanız oldukça önemlidir. Unutmayın; özgün içerik oluşturmak kolay değildir ama özgünlük ve kaliteden yana olduğunuz zaman size ve bloğunuza değer katacaktır.
• Bütün Mesele: Nicelik Değil Nitelik!
Günde kaç adet yazı yazdığınızdan çok daha önemli bir konu var: Ne yazdığınız! Unutmayın kullanıcı faydası olmayan, özgün, yaratıcı ve ilgi çekici içerikler, ziyaretçilerinizin bloğunuzdan kısa süre sonra çıkış yapmasına sebep olacaktır. Blogunuzda vakit geçiren ve sürekli olarak sizi takip eden okurlarınız olsun istiyorsanız niceliğe değil niteliğe önem vermelisiniz.
• Süreklilik Yoksa Unutulmaya Mahkûmsunuz Demektir!
Birçok bloğun veya web sitesinin tarih sayfasından silinmesinin sebebi süreklilik sağlayamamalarıdır. Düzenli bir şekilde bilgi paylaşımı yapmalı ve bunu uzun vadede sürdürebilmelisiniz.
• Samimiyet ve İçtenlik En Güçlü Silahınız!
İçeriklerinizi konuşma havası içerisinde yani sanki okurlarınızla sohbet edermişçesine oluşturmaya özen gösterin. Tanıttığınız yerleri anlatırken son derece içten olun, her şeyi beğenmek okurlarınızda olumlu bir izlenim yaratmaz. Beğenmediğiniz noktaları içtenlikle söyleyin! Yazı diliniz daha samimi ve içten olsun!
• İnsanların Merak Edebilecekleri Soruları Yanıtlayın!
Yani bu, şu demek oluyor. Diyelim ki farklı mekânlarda tadımladığınız yemekleri anlatan bir bloğunuz var. İnsanların merak edecekleri şeyleri önceden düşünerek içeriğinize bu bilgileri serpiştirmelisiniz. Mesela tadına bakılan yiyeceklerin fiyatları, mekânın konumu ve ulaşımın kolay olup olmadığı, açık havada yemek yenilme imkânının olup olmadığı gibi.
• Paylaşımlar, Beğeniler, Yorumlar, Arkadaşlıklar…
Hedef kitlenize ulaşmak için sosyal mecralarda var olun! Sizinle benzer kitlelere hitap eden blogger ve youtuber gibi kullanıcıları, fenomenleri takip etmelisiniz.
• Her Şeyin Başı Sabır!
Aslında en önemli nokta sabır diyebiliriz. Milyonlarca insana bir anda ulaşmanız ve onların da sizi bir anda fark etmesi mümkün değildir! Bu, kimi zaman 2 aydır kimi zaman 1 yıl. O yüzden sabırlı ve istikrarlı bir şekilde adımlarınızı atmalısınız.