Uluslararası Dijital Pazarlama

E-Ticarette Sık Yapılan 10 Hata

 

Günümüz koşulları göz önünde bulundurulduğu zaman ürün veya hizmet satışı gerçekleştirmenin en avantajlı yollarından bir tanesi olan E-Ticaret karşımıza çıkıyor. E-Ticaret irili ufaklı birçok kurum ve kuruluş tarafından sıklıkla tercih edilir bir hale gelmiştir. Potansiyel müşterilerinize ulaşmanızı sağlayan en kestirme yol olan e-ticaret ortamının sizlere sunduğu imkanlar ve kolaylıklar oldukça fazladır.

Mucize Fikir ailesi olarak yapmış olduğumu araştırmalar neticesinde görüyoruz ki; birçok girişimci e-ticaretin rekabet dolu ortamında ayakta kalmakta zorlanmakta ve kısa süre içerisinden unutulup gitmektedir. Bu bağlamda e-ticaret kavramına yabancı olan ve başarılı e-ticaretin sırlarını henüz tam olarak bilmeyen kurum ve kuruşların fazlalığından bahsedebiliriz.

Fiziksel mağaza yönetiminden oldukça farklı olan e-ticarete büyük beklentilerle adım atmış olabilirsiniz. Sanal mağazanız ile başarıdan başarıya koşmayı hedefliyor olabilirsiniz. E-ticaretin cazibesine kapılarak geniş kitlelere sesinizi duyurabilmenin hayalini kuruyor olabilirsiniz. Fakat çeşitli problemler ve yapılan hatalar, e-ticarette başarılı olmanızı engellemektedir. Bu makalemizde sizlere e-ticarette gözlemlediğimiz hatalardan bahsedeceğiz.

 

E-Ticarette Sıklıkla Karşılan 13 Hata Nedir?

  • Web sitenize girmiş olduğunuz ürünlere herhangi bir açıklama eklememek veya yetersiz açıklamalar eklemek. Müşterileriniz satın almayı düşündüğü ürün hakkında yeterli bilgiye ulaşamadığı takdirde ürünü satın almaktan vazgeçecektir.
  • Kalitesiz web tasarımlar. Sitenize giriş yapan ziyaretçilerinizin ilk olarak dikkat ettiği şey web sitenizin tasarımıdır. Örnek vermek gerekirse fiziksel bir mağazada da mağazanın temiz ve düzenli olması müşteriler açısından önem teşkil eder. Aynı şekilde dijital dünyada da sitenizin görsel anlamda kaliteli durması, müşterilerinizde olumlu bir izlenim yaratır.
  • E-ticaret sitenizin bir bloğunun olmaması. Her ne kadar e-ticaret siteleri alışveriş odaklı olsalar da bloglarının olması, müşterilerle aralarında bir bağ kurmaktadır.
  • İletişim bilgilerinin gizlenmesi. Müşterileriniz, kafasındaki soruları sorabilmek için size ulaşabilmeliler. Eğer iletişim bilgilerinizi gizli tutarsanız bu durum insanlarda güvensizlik yaratır.
  • Sitede ürün arama kısmının olmaması. Kullanıcıya kolaylık sağlamayan web siteleri, müşteri kaybı yaşayacaktır.
  • Site yapısının çok karışık olması. Her yerden çıkan reklamlar, abartılı yazılar ve alakasız renkler, göz yorgunluğuna kafa karışıklığına sebep olmaktadır.
  • Sosyal medyada aktif olmamak. Sosyal mecralarda var olmamanız, prestij kaybı yaşamanıza sebep olur.
  • E-ticarette sıklıkla karşılaşılan hatalardan bir tanesi de rakip analizi yapmamaktır. Pazarda yer alan diğer firmaları sürekli olarak takip etmelisiniz. Onlarla aranızdaki farkları, artıları ve eksileri değerlendirebilmelisiniz. Firmaların yaptıkları pazarlama kampanyalarını, tasarımlarını, seo çalışmalarını ve stratejilerini inceleyerek kendini eksik yönlerinizi öğrenebilirsiniz.
  • Web sitenizi ziyaret eden bireyleri üye olmalı konusunda zorlamak.
  • Potansiyel müşterilerinizden gelen soruları cevapsız bırakmanız.
  • Kalitesiz ve kötü görsel kullanımı. E-ticarette web tasarım oldukça önemlidir. Web tasarımda başarılı olabilmek için de kaliteli ve özgün görseller kullanmanız gerekmektedir. Özellikle ürün görsellerinin kaliteli olması şarttır.
  • E-ticaret sitesinde profesyonellikten uzak ifadelerin kullanılması. Örneğin; “en ucuz fiyatlar bizde, bu fiyata bu kalite, en ucuz sırt çantaları burada” gibi ifadelerin kullanımı profesyonellikten uzak bir izlenim yaratmanıza sebep olur.
  • Teknolojik gelişmelerin gerisinde kalmak. İnternet üzerinden satış yapan bir firma olduğunuza göre tüm teknolojik yenilikleri ve gelişmeleri takip etmelisiniz.
E-Ticarette Sık Yapılan 10 Hata
Mucizefikir ile Görüşme Başlat
1
Scan the code
Merhaba👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz?