Uluslararası Dijital Pazarlama

Header
Anasayfa » Instagram’da Yeni Web Tasarım
Instagram’da Yeni Web Tasarım

Instagram, insanların mobil aracılığı ile görsel paylaşabildiği bir içerik uygulamasıdır. Instagram ilk olarak 2010 yılında Iphone uygulaması ile ortaya çıkmıştır. Daha sonra dünyada popüler hale geldiğinde Instagram, mobil uyumlu telefonların tüm sürümlerinde mevcut hale gelir. Web’ten de giriş yapılabilen Instagram’ın kurumsal web tasarımı değiştirildiği duyuruldu.

Kullanıcılar İstedikleri Görselleri, İstedikleri Zaman Yayınlayabiliyorlar

Instagram’da sadece mobilden içerik paylaşabiliyoruz. Buna göre de mobil web tasarım  Facebook, Twitter gibi milyonlarca insanın kullandığı mobil yazılımlarından farklılık gösterir. Kullanıcılar istedikleri zaman görsel paylaşabiliyorlar. Instagram’ın en çok sevilen özelliği de görsellerin filtreleme özelliğine sahip olmasıdır. İnsanlar fotoğraflarını istedikleri gibi düzenleyebilmektedirler. Ayrıca Instagram Tag’i ile birlikte tüm dünyada aynı etiketi taşıyan insanlara da görsellerini paylaşmış oluyorlar.

Instagram’da hazırlanan görsellerin kolayca Facebook ve Twitter’da paylaşılması da kullanıcılar tarafından sevilmektedir. Böylece ayrı ayrı paylaşım yaratılmıyor ve Instagram aracılığı ile tek tuşla paylaşımlar yapılabiliyor. Mobil tasarımı ile kolay kullanımı açısından kullanıcılara rahatlıkta kazandırmaktadır.

Instagram Web Tasarımını Daha Sade Hale Getirdi

Instagram’da mobilden görsel paylaşılsa da web’te  de bu görseller gözükmektedir. Instagram hesabınızda web adresine giriş yaptığınızda siz de görebilirsiniz. Instagram web tasarımı sade hale getirerek karşımıza çıkarttı. Yeni tasarımda üç sütunda kullanıcıların görsellerini göstermektedir. Beyaz boşlukların da olması görsellerin güzelliğini ön plana koymaktadır. Artık kullanıcıya karşı daha modern bir tasarıma sahiptir.

Instagram’da Yeni Web Tasarım