Uluslararası Dijital Pazarlama

Header
Anasayfa » Responsive Tasarımın Avantajları
Responsive Tasarımın Avantajları

İlk olarak 2010 senesinde ortaya çıkan ve son yıllarda sıkça duyduğumuz Responsive tasarım, esnek ve uyumlu web tasarımı şeklinde de adlandırılabilir. Responsive tasarım, ekran boyutlarının ve çözünürlüklerinin sorunsuz çalışmasını sağlar. Responsive dilimizde uyumlu anlamına gelmektedir. Web tasarımında ise responsive’den kasıt farklı platformlara göre tasarımın uyum sağlamasıdır. Hazırlanan web siteleri farklı tarayıcı boyutlarına göre yeniden şekillenmektedir.

Responsvie tasarım ile web sitelerin içerisindeki yazı ve resimler mobil cihazlarda da ekran genişliğine göre otomatik olarak ayarlanır.

Tüm ekran boyutlarına uygun site yaparken öncelikle en fazla kullanılan ekran boyutlarını bilmemizde fayda olacaktır.

  1. Tabletlerin en geniş çözünürlüğü 960px’dir.
  2. Yatay tutulan telefonların en geniş çözünürlüğü 768px’dir.
  3. Dikey telefonların  en geniş çözünürlüğü 479px’dir.

Responsive tasarımı yapılmaya siteler, mobil cihazlarda işleyen bir sisteme sahip olmadıkları için site ziyaretçileri siteyi mobil veya tabletlerde incelemekte güçlük yaşarlar.

Responsive olmayan ve mobil aracılığıyla girilen sitelerde ancak kısıtlı bir bölüm görüntülenebilir. Dolayısıyla mobilden gelecek trafik oranı düşer. Günümüzde pek çok kişinin mobilden internete bağlandığı düşünülürse, Responsive site tasarımının önemi daha net anlaşılacaktır.

Responsive Tasarım’ın Avantajları

  • Responsive tasarımın getirdiği en büyük yenilik web sitelerini tüm ekranlara uyumlu hale getirerek yüksek oranda esneklik sağlamasıdır. Responsive tasarımın sağladığı bu esneklik ile dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarda olduğu gibi mobil cihazlarda da sorunsuz gezinebilirsiniz.
  • Sitenizdeki değişiklikleri her bir cihaz için ayrı ayrı düzeltmek zorunda kalmaz, tek bir elden tüm revizelerinizi yapabilirsiniz.
  • Responsive sitelerde ise site tasarımı mobile uygun hale geleceği için menüler kolayca şekil değiştirerek kolay bir kullanım sağlanır.
  • Fontlar ve imajlar kolay okunur hale gelir, kullanıcıların okunurluğu sağlamak için ekstra bir şey yapmasına gerek kalmaz.
  • Site, mobil cihazlara uygun şekilde yalın bir hal alır. Böylece kullanıcı dostu mobil site elde edilmiş olur.
  • Tüm cihazlarda kullanılabilen, tek bir web sitesine sahip olma olanağı sağlayan Responsive web tasarım, hem zaman hem de maddi kayıpların önüne geçilmesini sağlar.

Her geçen gün daha fazla kişi tarafından kullanılan Responsive tasarım ve Responsive web tasarım fiyatları hakkında daha detaylı bilgi almak, sitenizi mobile uyumlu hale getirebilmek için uzman desteği almanızı öneririz.

Responsive Tasarımın Avantajları