Uluslararası Dijital Pazarlama

Header
Anasayfa » Seo ile Adwords Arasındaki Farklar
Seo ile Adwords Arasındaki Farklar

Seo ile Adwords, birbiriyle sıklıkla karıştırılan iki kavram olarak karşımıza çıkıyor. İki kavram arasındaki farklılıkları tam olarak bilmeyen kullanıcılar,ikisi arasında seçim yaparken karar vermekte zorlanıyor. Adword ile Seo arasındaki farkı tam olarak bilmeyen kullanıcılarımız için iki kavram arasındaki farklı noktalara değiniyoruz. Bu sayede web siteniz için Seo çalışması mı yoksa Adwords hizmetini mi tercih edeceğinize kolaylıkla karar verebilirsiniz.

Seo ile Adwords Arasındaki Farklar Nelerdir?

  • Adwords, sürekli olarak bütçe gerektiren bir pazarlama türüdür. Seo’da ise belli bir hedefiniz vardır ve bu hedefe ulaşana kadar masraf yaparsınız. Hedeflemiş olduğunuz noktaya ulaştıktan sonra zaten yapmış olduğunuz masrafların kat kat fazlası kadar kar edeceksiniz.
  • Seo, uzun vadeli bir çalışmadır. Seo hizmeti alan bir sitenin hedefine ulaşması en az birkaç ay sürmektedir. Üst sıralara çıkma süreniz, sektördeki rekabet ortamına göre değişiklik göstermektedir. Fakat Adwords, Seo’ya oranla çok daha hızlıdır. Adwords ile birkaç saat içerisinde üst sıralara yerleşmeniz mümkündür.

 

  • Adwords’ten alacağınız geri dönüş ile Seo’dan alacağınız dönüşler aynı değildir. Adwords’ten alacağınız geri dönüş miktarı Seo’ya göre daha az olacaktır çünkü tek bir tıklama için dahi yüksek miktarda ücret ödemeniz gerektiğini düşünecek olursa çok fazla tıklama alabilmek için oldukça yüksek meblağlar ödemeniz gerekir. Seo sayesinde Adwords’te olduğundan çok daha fazla geri dönüş alabilirsiniz.
  • Site içi ve site dışı olmak üzere ikiye ayrılan bir çalışma olan Seo hizmetini kalıcılık açısından değerlendirecek olursak; Seo, Adwords’e göre kalıcılık açısından daha avantajlıdır.
  • Adwords, sınırlı bir zaman dilimi içerisinde yayınlanırken Seo sayesinde arama sonuçlarında sürekli olarak en üstlerde yer alabilirsiniz.
  • Reklamların çok fazla tıklanılmadığı görüşünden yola çıkarak şunları söyleyebiliriz: Arama yapan kullanıcıların çoğu Seo ile üst sıralara yerleşen web sitelerini tercih ediyor. İnternet kullanıcılarının %80’inin SEO yu %20’nin de SEM i tercih ettiğini söylemek mümkün.
  • Seo ile adınızı duyurabilir, bilinirliğinizi arttırabilirsiniz. Adwords ile uzun süreli başarılar elde edemeyeceğiniz için kazançlarınız sadece günlük olur.
  • Adwords’te asla ilk sıralarda yer alacağınızın garantisi yoktur. Ancak Seo’da başarılı ve etkili bir strateji izlendiğinde hakkettiğiniz sıralamalarda ve zirvede yer alabilirsiniz.
  • Seo, gelecek için yatırımdır. İyi bir imaj için çok güçlü bir etkendir. Adwords ise yarını düşünmez, size günübirlik kazançlar sağlar.

Tüm bu farklılıklar ve kriterler doğrultusunda seçiminizi kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Özetlemek gerekirse; kısa vadede kazançlar istiyorsanız ve yüksek meblağlarda paralar ödemeyi göze alıyorsanız tercihinizi Adwords’ten yana yapabilirsiniz. Adınızı duyurmak, geniş kitlelere ulaşmak, büyük ve geleceğe dönük kalıcı kazançlar elde etmek istiyorsanız mutlaka seo hizmetinden faydalanmalısınız.

Eğer Adwords Reklam Ajansı ile çalışmak isterseniz sizleri iletişim sayfamıza bekleriz.

 

Seo ile Adwords Arasındaki Farklar