Uluslararası Dijital Pazarlama

Header
Anasayfa » Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?
Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

 

Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır

Seo uyumlu bir makale yazmanız içeriğinizin arama motorları tarafından önemsenmesini ve  makalenizin daha kolay bulunmasını sağlar.  Ancak seo uyumlu makale nasıl yazılır konusunda unutulmaması gereken bir nokta vardır ki; makalenizin arama motorlarında üst sıralarda çıkmasının yanı sıra web sitenize gelen ziyaretçilere sağlayacağı fayda her zaman ön planda tutulmalıdır. Kaliteli ve faydalı bir içerik, okuyucularınızın dikkatini çekerek web sitenize tekrar gelmelerini sağlayacaktır. Dolayısıyla bu sayede okurun web sitenizde kalma süresinin uzatılmasıyla birlikte, içerikleriniz araba motorları tarafından önemli kabul edilecek ve bu durum sizi üst sıralara yükseltecektir. Seo uyumlu makale nasıl yazılır sorusunun cevabını ararken uzman bir elden seo hizmeti almanız faydalı olacaktır.

SEO uyumlu bir makale yazarken nelere dikkat edilmeli?

Seo için uygun bir makale yazmanın belirli kuralları vardır. Bu kurallar doğrultusunda içerikler oluşturulduğunda web sitenizin arama motorlarında üst sıralara çıktığını gözlemlemeniz kaçınılmazdır. Önceliğiniz ziyaretçilerinizin faydalanabileceği içerikler olmalı, sonrasında ise ön görülen seo kurallarına uygun bir makale yazmaya gayret göstermelisiniz.

Seo uyumlu makale nasıl yazılır sorusunun cevabından yola çıkarak, seo kriterlerine uygun kaliteli, özgün, zengin,  okura fayda sağlayan makalelerin nasıl hazırlanması gerektiği hakkındaki tüm bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

Seo Uyumlu Makale Yazmanın Kuralları Nelerdir?

  • İçerikler özgün ve kaliteli olmalıdır. Şöyle ki; bir makalenin seo uyumlu olmasını sağlayan en önemli kriterimiz özgünlüktür. Kalitesiz ve taklit içerikler çoğu zaman arama motorlarında gerilerde kalacaktır ve ziyaretcilerin tekrar siteye uğramasını engelleyecektir. Kaliteli ve güçlü içerikler sayesinde, ziyaretçilerin sitede kalma süresi arttırılarak kullanıcılardan olumlu yorumlar alınması mümkün kılınabilir. Makalenizde kullandığınız cümleler, başlıklar tamamen size ait olmalı, web sitenizde hiç bir şekilde kopya içerik barındırmamalısınız.
  • Seo uyumlu makale yazarken karşımıza çıkan bir diğer püf nokta ise makalenizin başlığıdır. Bir nevi makalenizi okutacak, ziyaretçilerinizin ilgisini çekecek olan kısım başlıktır. O yüzden makalenin konusu ile ilgili bir başlık seçimi yapılarak anahtar kelimenin başlığın içerisinde kullanılmasına özen gösterilmelidir.
  • Makalenizin başlığı 3 kelimeden az olmamalıdır. 40 karakter ile 70 karakter arasında olmalıdır.
  • Dikkat çekmek adına makalenizin konusuyla alakası olmayan başlıklar atılmamalıdır.
  • Seo uyumlu makale yazımındaki bir diğer kural ise içeriğinizin uzunluğudur. Okurların çok fazla uzun içeriklerden sıkılabileceğini unutmamanız gerekiyor. Makaleniz 300 kelimeden az olmamalıdır.
  • Makalenizi görsellerle desteklemeyi unutmayın! Text yazmak kadar kullanılan görseller de makalenizin seo uyumlu olması açısından önemli bir kriterdir.
  • Son derece önemli bir konu olan anahtar kelime kullanımına dikkat edilmelidir. Yazı içerisinde yüzdelik dilimler doğrultusunda anahtar kelime kullanımı gerçekleştirilmektedir. İçeriğinizde kullanacağınız anahtar kelime oranı 4.0-5.0% civarında olmalıdır
  • Makalenize ekleyeceğiniz görseller anahtar kelimeniz ile ilgili olmalı. Görselin alt açıklamasını doldururken içerisinde mutlaka anahtar kelimeniz geçmeli. Kullanacağınız görselin ismi de yine aynı şekilde konunuzla alakalı olmalıdır. Bu sayede Google görsel arama sonuçlarında o konuyla ilgili bir arama yapıldığında görseliniz üst sıralarda çıkacaktır. Örnek vermek gerekirse; Otomotiv sektörü ile ilgili bir makale yazıyorsak kullandığımız görselin adında otomotiv kelimesi mutlaka geçmelidir.
  • Odak anahtar kelimeniz sayfa adresinizde mutlaka yer almalıdır. URL ayarları yapılarak URL’de anahtar kelimeniz yer almalıdır.
  • Açıklama kısmınız seçmiş olduğunuz anahtar kelimenizi içermelidir. Açıklama kısmı 160 karakteri geçmemelidir.
  • H1, H2 ve H3 etiketleri mutlaka kullanılmalıdır.
Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?