Uluslararası Dijital Pazarlama

Header
Anasayfa » Sosyal Medya Yönetimi Nasıl Yapılır?
Sosyal Medya Yönetimi Nasıl Yapılır?

Sosyal medya, günümüz dünyasının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Birçok insanın, içerisinde kendine ait bir alan kurduğu sosyal medya platformları markalar için de bulunmaz Hint kumaşı niteliğinde bir alan. Doğru bir biçimde sosyal medya yönetimi yapıldığı zaman, sonuçlarını da en iyi şekilde alacağınızdan emin olabilirsiniz.

Markanızın kaderini belirleyen kriz yönetimleri, müşteri ile doğrudan kurduğunuz bağ ve iletişim gibi birçok konuyu sosyal medya platformları üzerinden yapabilirsiniz. Müşterileriniz, herhangi bir sorunda veya olumlu durumda sizinle iletişime geçmek adına sosyal medya hesaplarınızı takip edecektir, onu burada tutabilmek de en doğru şekilde hesapların yönetiminden geçiyor.

Kriz Dönemlerinde Etkili Sosyal Medya Yönetimi

Sosyal Medya Yönetimi Nasıl Yapılır?

Örneklendirerek gidelim. Diyelim ki bir gıda zinciriniz var ve uluslararası bir başarı yakaladınız. Bu başarınızın bir saniye içerisinde hiç tahmin etmediğiniz bir şekilde zedelenmesi tamamen sosyal medyanın elinde. Yiyeceklerinizden herhangi birinde bir hata varsa ve bu Facebook, Twitter ve Instagram gibi mecralarda ışık hızında yayılabilir. İşte tam bu noktada etkili ve hızlı bir kriz yönetimi düşünülmesi gerek.

Olumsuz geri bildirimler hızla artarken yapacağınız pozitif bir açıklama, etkinlik veya açıklayıcı bir cevap bu krizi avantaja dahi dönüştürebilir. Dünya üzerinde de birçok örneği olan bu tarz olayları atlatmak, sosyal medyayı ve kullanıcıları iyi tanımaktan ve analiz edebilmekten geçiyor.

Sosyal medya yönetimi yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri ise her platformun kullanıcılarının farklı olduğu. Facebook’daki kitle farklı tarzda gönderiler, yazılar paylaşırken, Instagram’da daha değişik alternatifler görmeniz mümkün. Bu yüzden tıpkı bir şehrin insanını tanır gibi sosyal mecraları da tanımak gerek.

Sosyal Medya Hesaplarınız Canlı Olsun

Her an hizmetinizi, ürünlerinizi kullanıcıyla paylaşabileceğiniz, günün her saati aktif, maliyeti olmayan ve herkese ulaşabileceğiniz bir alan düşünün. Ya da düşünmeden hemen kullanmaya başlayın çünkü sosyal medyada olmak markanızın değerini arttıracak, kurumsal kimliğinizi sürdürecek ve kullanıcıyla iletişimde olmanızı sağlayacak.

Mucize Fikir, ilk olarak iyi bir alan araştırması yaparak sektörünüze uygun bir profil çiziyor ve daha sonrasında bütünüyle sosyal medya hesaplarınızı yönetiyor. Sosyal medya yönetimi kapsamında sürekli sizinle iletişim halinde olarak görselleri oluşturuyor ve takipçilerinize bir ayna gibi sizi en iyi şekilde yansıtıyor.

Sosyal Medya Yönetimi Nasıl Yapılır?