Uluslararası Dijital Pazarlama

Header
Anasayfa » Web Site Tasarımında Önemli Noktalar
Web Site Tasarımında Önemli Noktalar

Hızla gelişen teknoloji ile birlikte artık hemen hemen tüm markalar, firmalar ve hizmetler web sitesi oluşturmaya doğru yöneliyorlar. Ancak iş web sitesi ile bitmiyor elbette! Kaliteden uzak bir web sitesi tasarımı sizi başarıya götürmekten ziyade rakiplerinizin gerisinde kalmanıza ve tercih edilmemenize sebep olur. O yüzden içerik ile tasarımın ayrılmaz bir bütün olduğu doğrusundan yola çıkarak web site tasarımında dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar var. Peki bu püf noktalar nelerdir? Web sitesi tasarlarken nelere dikkat etmeniz gerekir? Web sitesi tasarımında olmazsa olmaz unsurlar ve sizi başarıya götürecek olan kriterler hangileridir? Tüm bu soruların cevaplarını maddeler halinde sizlere sunmaktayız.

Web Site Tasarımındaki Püf Noktalar

Başarılı bir web site tasarımı için aşağıdaki kriterlere dikkat etmeniz gerekmektedir:

  • İçerik ile tasarım bir bütündür. Tasarımı kusursuz olan bir web sitesinin içeriği bir şey ifade etmiyorsa tasarımın da bir önemi olmaz. Aynı şekilde içeriğiniz son derece kullanışlı ve özgün olsa dahi onun okunmasını sağlayacak olan sitenizin tasarımıdır.
  • Web sitenizin sizi veya firmanızı temsil edeceğini unutmayın! O yüzden web sitenizin tasarımının kurumsal kimliğinize uygun olmasına özen gösterin!
  • Web site tasarımındaki en önemli noktalardan bir tanesi müşteri analizidir. Tasarımınızın kullanıcıların zevkine hitap edip etmediği son derece önemlidir. O yüzden müşterinin ne tür tasarımları beğendiğini araştırmalı ve buna göre tasarım yapmalısınız.
  • Web site tasarımı konusundaki bir diğer püf nokta ise; web sitenizi gereksiz detaylardan arındırın. Gereksiz bilgiler bulundurmayın.
  • Kafa karışıklığı yaratacak web sitesi tasarımlarından uzak durun! Kullanıcı aradığını kolayca bulabileceği web sitelerini sever.

 

  • Tasarım aşamasında aceleci davranmayın! Sakin bir şekilde web sayfasının logosu nerede olacak, yazılar nerede olacak, menüler nerede olacak gibi soruları cevaplayın ve emin adımlarla ilerleyin.
  • Renk seçimi ve renklerin birbiriyle olan uyumu oldukça önemlidir.  Renk seçimi yaparken birbiri ile uyumlu, gözü yormayan ve kolay okunan renkleri seçmeye özen gösterin!
  • Çok fazla renk kullanmaktan kaçının.
  • Web sitenizin web tarayıcıları ile uyumlu olmasına dikkat edin.
  • Ve tabiki özgün bir tasarım sizi her zaman bir adım öne çıkaracaktır. Hazır temalar yerine özgün tasarımlar yaratın. Yaratıcılığınızı kullanın!

Unutmamanız gerekiyor ki; web siteniz sizin internet ortamındaki yüzünüzdür, yansımanızdır ve vitrininizdir. Bu doğrultuda büyük bir titizlikle çalışmaları veya sizlere son teknolojilere göre  profesyonel web tasarım hizmeti sunan yerlerden yardım almalısınız.

Web Site Tasarımında Önemli Noktalar