Uluslararası Dijital Pazarlama

Header
Anasayfa » Web Sitesi Yapan Firmalar
Web Sitesi Yapan Firmalar

Şahsi ya da şirket olarak sizin sanal dünyada ki vitrininizi tasarlayacak olan firmalar web sitesi yapan firmalardır. Sizi ya da işinizi temsil edebilecek, kurumsal kimliğinizi internet dünyasına taşıyacak, diğer herkes tarafından görünürlüğünü, bilinirliğini artıracak olan bu firmalardır. Günümüzde iyi bir web sitesi tasarlayabilmek için bir kişi değil bir takım ruhu gerekmektedir. Programlama dilinin yanı sıra sitenin tasarımıyla olduğu kadar, grafik çözümlemeleriyle de muhakkak ilgilenilmelidir.

Web tasarımı ciddi bir iştir. Gerçekten işinize yarayacak, kurumsal kimliğinizi yansıtacak, satışlarınızı artıracak bir web sitesine sahip olmak için, bu işi emanet edeceğiniz kişi veya kişilere kesinlikle güvenmelisiniz. Uzman ellerden çıkacak bir web sitesiyle ciddi bir yükselme gösterebilecekken, amatör elden çıkan bir işle firmanıza büyük zarar getirebilirsiniz. Hızla ilerleyen bu sektörde yenilikleri takip etmek, araştırmacı ve güncel olmak çok önemli. Son trendleri ve sistemleri bilmeden hazırlanan bir web sitesi kârdan çok zarar getirecektir.

Web sitesi yapan firmaların görevleri

Web sitesi yapan firmalar ve görevlerine dair merak ettiğiniz her şey makalemizde sizleri bekliyor;

Web sitenizin kesinlikle sizin ihtiyaçlarınız ve beklentilerinizi karşılayacak bir biçimde tasarlanması gerekir. Görsel güzelliği ve şıklığı kadar, arka planda çalışan kodlamanın da öneminin farkında olunmalı. Yani web sitesi hazırlayacak olan firma estetiği kadar fonksiyonel oluşuyla da öne çıkan bir proje sunmalı.

Web sitesi yapan firmalar, ilk etapta müşterinin ihtiyaçlarını değerlendirir, istenilen projeyi analiz eder. Saptanan ihtiyaçlar doğrultusunda gerekli araştırmaları yapar. Web sitesinin arayüz tasarımını yapar ve temel veri tabanı ihtiyaçlarını karşılayacak kodları yazar. Arayüz ile veri tabanı uyumluluğunu denetler. Tasarlanan sitenin yayınını yaparak test eder. Site yayına hazır hale gelmişse artık yayınlanır ve yönetilir. Sonrasında karşılaşabileceğiniz bir problemde veya bir değişiklik talebinizde teknik destek vererek hizmetini sürdürür.

Web  tasarımcı tasarladığı web sitesinin kullanım kolaylığını, fonksiyonelliğini, yönetilebilirliğini, kodlamaya uygunluğunu da düşünmek zorundadır. Web alanında belli standartların uygulanması ile diğer web kullanıcıları tarafından görünür ve ulaşılabilir olmayı sağlayan web tasarım firmaları, web dilleri olan CSS ve HTML sayfa kodlarını hazırlar.  Arama motoru optimizasyonu değerlendirmesinde sayfanın kalitesini etkileyebilecek bütün detayları, müşteri memnuniyetini baz alarak değerlendirip geliştirerek kodlamalıdır.

Çağımızın en önemli mecralarından biri olan internette yer alacak ofisinizi kimin eline bıraktığınız bu sebeplerle çok önemlidir. Web sitesi yapan firmaların vizyonlarının geniş olması, yenilikçi olmaları bu sektör için esastır. Sanatsal bir yanı olduğu kadar geniş çaplı bir teknik bilgi ve tecrübeye sahip olunması gerektiği de unutulmamalıdır.

Web Sitesi Yapan Firmalar