Uluslararası Dijital Pazarlama

Header
Anasayfa » Web Tasarım Nedir?
Web Tasarım Nedir?

 

web tasarım nedir biliyor musunuz? ya bilmedikleriniz çok ise?

Size bu yazımızda web tasarım nedir sorusunun cevabını ve bir web tasarımı yaptırmadan evvel nelere dikkat ederek, firmalara ne gibi sorular yöneltmeniz gerektiğinin bilgisini genel olarak aktarmak isteriz.

HTML etiketleri ile oluşturulan web sitelerinin görsel olarak düzenlenmesi de CSS tarafından sağlanır.
Kısacası insanı bir web sitesine benzetirsek, HTML vücudun kendisi, CSS ise, üzerinde ki kıyafetlerdir.
Profesyonel Web Tasarım HTML ve CSS kodlarının en verimli ve en güncel haliyle kullanılarak, kodlara dökülmesidir. İtina ile hazırlanmış bir web sitesine sahip olabilmek için, web tasarımcınızın bazı kriterlere sahip olması gerekmektedir.
Örnek : SEO (arama motoru optimizasyonu) uyumlu HTML kodları yazması gerekmektedir. Sitenin HTML kısmının temiz ve google uyumlu olması şarttır. Daha sonradan yapılacak SEO çalışmalarına, alt yapının uygun olması gerekir. Zaten SEO alt yapısına uygun olarak tasarlanmış bir site, google tarafından hiçbir çalışma yapılmasa da algılanacak ve zamanla üst sıralara çıkmaya başlayacaktır.
Örnek : En son trendlere göre web tasarımı yapması gerekmektedir. Özellikle web sitesinin tüm tarayıcılarda aynı şekilde gözükmesi ve çalışan tüm fonksiyonlarının da tüm tarayıcılarda problemsiz olarak çalışması gerekmektedir.
Örnek : Mobil ve Tablet üzerinden giriş yapıldığında web sitesinin yarısının uçup gitmemiş olması gerekmektedir. Buna uygun CSS kodları yazarak, bu doğrultuda tasarımını gerçekleştirmesi gerekmektedir.
Son zamanların en profesyonel web tasarım trendi Responsive Web siteleridir. Özellikle yabancı ülkelerde yaygın kullanılan ve Türkiye’ye yeni yeni gelen responsive design, web sitesinin tüm çözünürlüklere uygun olarak tasarlanması demektir. Bu da responsive bir tasarımla zaten mobil bir web sitesine sahip olduğunuz anlamına gelmektedir.
Responsive tasarımlar hem google hem de ziyaretçileriniz tarafından çok sevilmektedir.
HTML ve CSS’in son güncel hallerini, yeni gelen etiketleri ve HTML ve CSS ile neler yapılabileceğini size diğer yazılarımızda anlatacağız.
Web sitesi bir çok firmaya/kişiye lazımdır. Özellikle bir çok bilginin web sitelerinde arandığını düşünürsek …

Web Tasarım ile ilgili bize istediğiniz soruyu sorabilirsiniz. Size en kısa zamanda bilgi vermekten ve her konuda yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Web Tasarım Nedir?