Uluslararası Dijital Pazarlama
Google uyumlu içerik yazımı arama motorlarının tümünde yazdığınız içeriğin çok daha kolay bulunmasını sağlamaktadır. Ancak Google uyumlu içeriklerin yazımında da mutlaka dikkat edilmesi gereken önemli detaylar yer almaktadır. Peki dikkat edilmesi gereken bu önemli detaylar nelerdir?
Öncelikle Google uyumlu içerik için önemli olan ilk detayların başında yazıların anlamlı olması gelmektedir. Sadece sayı içerik olsun diye manasız yazılan her bir makale maalesef ki faydalı bir içerik olmayacaktır. Dolayısı ile de Seo alanında size bir yarar sağlamayacaktır. Bunun dışında içeriklerin yazım şekli, anahtar kelimelerin uygunluğu, URL yapısı ve meta description olsa bile bu yazının Google (SEO) için uyumlu olduğunu maalesef ki söyleyemeyiz. Bunun nedeni ise Google’ın kullanıcıdan daha zeki olması ve içeriğin kullanıcılar için faydalı olup olmadığını belirli kurallara göre test etmesinden kaynaklanmaktadır. Yani içeriği manasız olan yazılar kurallar açısından uygun olsa bile faydalı olmayacaktır.
Özgün İçerik Üretilmelidir!
İçeriklerde kullanılan her bir cümle mutlaka size özgü olmalı ve özgün bir biçimde yazılmış olmalıdır. Aksi halde Google bu durumu tespit eder ve siteniz arama motorlarında üst sıralarda yer almak yerine daha da aşağı sıralarda yer almaya başlayabilir. Bu nedenle içerik yazmadan önce mutlaka konu hakkında detaylı bir araştırma yapmalı ve kendi cümlelerinizle daha sonrasında özgün bir içerik üretmelisiniz.
Site İçi Optimizasyona da Dikkat Edilmelidir!
SEO oldukça geniş bir alan olmakla birlikte öncelikle site içerisinden başlar ve bu nedenle de sadece içerik yazımı ile arama motorlarında üst sırada yer almak maalesef ki mümkün olmayacaktır. Mutlaka yapılması gereken bazı ayarlar bulunmaktadır. Bunlar tittle,meta tag, description ayarları ve URL yapısının ayarlanmasından ibarettir. Bu ayarlardan da kısaca bahsetmek gerekirse, meta tag; arama motorlarının siteyi tanımasını sağlayan kodlardır. Tittle; sitenin tarayıcı alanında görünecek olan bölümüdür. Description ise sayfanızda bahsedeceğiniz konu ile alakalı kısımdır. Description mutlaka kısa olmalı ve içerik manalı olmalıdır.
Başlıklara Önem Verilmeli!
1- Başlık makalenizin can damarıdır. Kullanıcının ilk dikkatini çekecek noktadır. Ve başlığınız en az 3, en fazla ise 5 kelime olmalıdır. Dikkat çekmek için konu ile alakasız başlık kullanımında bulunulmamalıdır. Anahtar kelimenin başlığın içerisinde en az bir defa geçmesine dikkat edilmelidir. Başlık mümkünse boşluklu olarak 60 karakteri geçmemelidir. Bir çok içerikte görebileceğimiz gibi bazen dikkat çekmek için başlıklar çok etkileyici olabiliyor fakat yazınız ile başlığınız alakalı değilse Google’ın bunu algılamasının yanı sıra kullanıcıya üzerindeki başlıktan farklı bir içerik sunduğunuzda sitenizdeki oturum oranı da azalıyor.