Woocommerce, bir WordPress eklentisi olarak ele alınabilir. Özellikle e-ticaret sitesi olan ve sitesini WordPress üzerinden yöneten hemen her site sahibinin dijital alanda işlerini oldukça kolaylaştıran bir eklenti olduğunu söylemek mümkündür. Son yıllarda online mağaza işleriyle uğraşanların oldukça gözde e-ticaret eklentilerinden biri olarak sayılabilecek Woocommerce, internet üzerinden ürün satışını geliştiren ve satışa yardımcı olan bir ara yüz olarak açıklanabilir.
Woocommerce modülü sayesinde WordPress ile kurulmuş bir internet sitesi artık bir e-ticaret sitesine rahatlıkla dönüştürülebilmektedir. Online satış kısmı ilerletilerek satışı yapılacak ürünlerin listelenmesi, kategorize edilmesi vb. unsurlar da kolaylıkla halledilebilmektedir.
WordPress kendi özünde açık kaynaklı bir yazılım olduğundan, bu yazılımın alt yapısını ücretsiz bir biçimde indirebilir ve elinizdeki bir hosting ile kendi e-ticaret sitenizi rahatlıkla kurabilirsiniz. Woocommerce de WordPress üzerinden aynı şekilde ücretsiz olarak e-ticaret sitesi kullanıcılarına sunulmaktadır ve hem kurulum, hem yönetim aşamasında kolaylıklar sağlanır.
WooCommerce Kullanım Amacı Nedir?
Woocommerce, ücretsiz bir yazılım olarak daha çok kendi çabalarıyla bir online alışveriş sitesi kurmak isteyen kullanıcıların oldukça işini görmektedir. Düşük maliyet kısmı neticesinde faydalanılan yazılımlardan olan WC, bir alan adına ve hostinge sahip olan herkesin tek başına e-ticaret işleri ile ilgilenebilmesine imkan sağlamaktadır.
Pek tabi e-ticaret kısmı sadece bu eklenti kurularak halledilebilir diye bir durum asla söz konusu değildir. Pek çok kriteri ve alt dalı bulunan online satışın sadece kurulacak modül kısmında sağladığı kolaylıklar Woocommerce üzerinden örneklendirilebilmektedir.
WooCommerce Nasıl Kullanılır?
Sitenizde alt yapınız WordPress ise, Woocommerce kurulumu birkaç adımda oldukça kolayca gerçekleştirilebilmektedir. Alt yapının ihtiyaç duyduğu modülü kendi bilgisayarınıza indirdikten sonra, FTP üzerinden kendi sunucunuza yükleyebilirsiniz. Sonrasındaki süreçte de sitenizde WordPress üzerinden Eklentiler kısmına girerek aktive etmeniz yeterli olacaktır.
Bu yöntemin dışında daha kısa bir yöntem olarak da WordPress’in yönetici panelinden bir işlem yapmayı da deneyebilirsiniz. Bunun için paneldeki yeni eklenti bölümünden Woocommerce’i bulup seçerek doğrudan yükleme imkanınız bulunmaktadır.
WooCommerce Nasıl Faydalar Sağlar?
- Bu yazılımın ücretsiz olması, e-ticarete yeni atılanlar ve maddi problemleri olan kullanıcılar için oldukça elverişli bir fayda olmaktadır.
- Woocommerce faydaları arasından online satış işiyle uğraşanlar için herhangi bir ürünü kolaylıkla satabiliyor olma durumu oldukça beğenilmektedir.
- Kolay bir ara yüze sahip olduğundan kullanım kolaylığı sağlar.
- Yönetici paneli sayesinde detaylı ve sıkı bir takip imkanı sunarak raporlama özelliklerinden sonsuz faydalanma imkanı sunar.
- Kendi sitenize bu eklenti ile birlikte farklı eklentiler daha ekleyerek satış ve hizmet kapsamınızı genişletebilirsiniz.