Televizyon reklamlarının bütçelerini hepimiz az çok tahmin ederiz. Radyo reklamlarının eskisi kadar öneminin olmadığını biliriz. Dergi ve bilboard reklamlarının gücünü yitirdiğini görürüz. Eski pazarlama araçları; günümüz teknolojisinde, internet kullanımının bu kadar yaygın olduğu bir devirde artık tercih edilmemektedir. Bu mecralara yapacağınız yatırımlar yerine, çok daha düşük bütçelerde çok daha etkin bir pazarlama yönetimini sizlere sunuyoruz.
Doğru pazarlamanın adresi, dijital medya ajansı Mucizefikir.
Dijital Pazarlama Sektöründe Başarının Sırrı Nedir ?
Potansiyel müşterileri topla (adwords, seo, sosyal medya)
Ölçümle, değerlendirme ve analiz et (analytics)
Sürekli geliştir (web site development)
Müşteri ile etkileşime geç ve sahip çık (email marketing, campaign plans)
Sizlere, SEO sayfamızda detaylı bir şekilde anlattığımız gibi, web sitenize çekeceğiniz trafiğin en önemli ayağı, tüm google algoritmalarına uyumlu olarak sitenizin optimizasyonunun yapılması ve sonrasında ana ve alt anahtar kelimelerde google sıralamarında büyüyerek; kalıcı, kaliteli ve sürekli artan bir trafiğe sahip olmanızdır.
SEO çalışmalarına devam ediyoruz, web siteniz yükseliyor ve trafiği artıyor. Peki, 2. en büyük trafik kaynaklarından olan Google Adwords çalışmalarına başlamadan olur mu?
Sadece SEO çalışmalarını yapalım dediğiniz noktada arama yapanların şunu düşündüğünü bilmenizi isteriz; “Eğer bu firma adwords reklamı veriyorsa ve para harcıyorsa, işine değer veriyordur” tam aksini düşünürsek, “Eğer bu firma organik aramalarda yukarda ise, kaliteli ve köklü bir firmadır.” Bu yüzden SEO ve Adwords birbirinden ayrılmaz ikilidir. Maksimum trafiği almanız ve markanızı, işinizi büyütmek için bu ikiliyi minimum maliyet ve maksimum dönüş ile kullanmanız gerekmektedir.
Önemli olan markanıza uygun stratejilerin belirlenmesidir. Profesyonel bir şekilde yönetilen, kaliteli içeriklerle ve grafik tasarım çalışmaları ile planlanan ve doğru kitleleri belirleyerek, minimum maliyetler ile çıkılan sosyal medya reklamları ile MARKANIZI büyütüyoruz.
Sosyal medyanın gücünü hafife almayınız. Doğru planlama ve stratejiler oluşturulduğunda; sosyal mecraların markanıza katacağı değere şaşıracaksınız.
Ölçümleme, Değerlendirme ve Analiz Süreci
Ölçümlenemeyen şeyi yönetemezsiniz. Bu yüzden Google Analytics, Search Console ve Yandex Metrica verilerinin mutlaka kullanılması gerekmektedir. Web sitenize gelen ziyaretçilerin izlenmesi, web sitenizde ne yaptıklarının değerlendirilmesi ve bu sonuçlara göre strateji oluşturulması gerekir.
Hangi kanaldan ne kadar trafik gelmiş, hangi anahtar kelimelerden ziyaretçi akışı sağlanıyor. Ziyaretçiler hangi sayfalardan hemen çıkıyor, hangi cihazlardan girişler yapıyorlar gibi raporlamaları çıkartıyor, sizinle özel analiz sonuçları paylaşıyoruz. Nereden başlandığının bilinip, nereye doğru, ne şekilde ilerlediğimizi bilirsek gelecek planlamalarımızı daha doğru yapabilir ve çok daha uygun stratejiler geliştirebiliriz.
Mucizefikir, dijital pazarlama sürecinde tüm verileri şeffaf bir şekilde sizlere sunmaktadır.
Sitemize trafik sağladık, bu trafiği ölçümledik ve analiz ettik. Analiz verilerini masaya yatırdığımız zaman gözüken tablo bizlere ne anlatıyor ise, dijital pazarlama stratejimizi o yönde belirlemeniz gerekiyor. Örneğin, alt sayfalarınızdan birisinden hemen çıkma oranı çok yüksek, bu sayfaya tasarımsal müdahale edilmesi gerekiyor. Müşteri gözüyle analiz yaparak, ziyaretçilerin neden bu sayfadan çıktığını tespit etmek gerekiyor. Sonrasında ise, bu problemleri gidermek, yapmamız gereken en önemli iyileştirme olacaktır. İçerik yetersiz olabilir, navigasyon yönlendirmeleri eksik olabilir, mobil tasarım da problemler olabilir ve daha bir çok alternatif incelenmeli, akabinde acil müdahale edilmelidir. Çünkü, hemen çıkma oranı yüksek sayfalar google gözünde değersiz olarak nitelendirilmektedir. A/B testlerini uygulamak; analiz sürecinin önemli bir parçasıdır.
Test edilecek sayfa Anasayfanız olabilir, ürün detay sayfanız olabilir, kategori sayfanız veya satın alma sayfanız olabilir.
Yapılacak test özetle; bu sayfaların birden fazla versiyonlarını tasarlamak, maksimum derecede değişiklikler gerçekleştirmek ve belirli periyodik aralıklarla farklı tasarımları kullanıcılara sunarak dönüşüm oranlarını incelemektir. Örneğin, iki farklı tasarım yaptık, bir ay boyunca test ettik ve bir tanesine karar verdik, sonrasında yeni bir tasarım daha yaparak, birinci test aşamasında onaylanan tasarımla son yapılan tasarımı yeniden karşılaştırmak gerekir. Böylece doğru kullanıcı deneyimine ulaşacak ve maksimum verimi almış olacaksınız. Diyeceksiniz ki, sürekli tasarım değiştirilir mi? Bunun için özel yazılımlar kullanıyor ve doğru sonuçları elde etmek için birden fazla A/B Testing analiz aracını entegre ediyoruz.
Müşteriler İle Etkileşime Geçme
Sürekli alışveriş yapan, aynı hizmetlerden sık yararlanan daimi müşteriler kazanmak kim istemez ki? Tam bu noktada yine Mucizefikir devreye girmektedir. Sürekli müşterilere kampanya oluşturma ve bunları paylaşma, özel indirimler uygulama ve bunları email pazarlama çalışmaları ile duyurma, verilen hizmetleri kişiselleştirme ve ek hizmetlerden çapraz satışlar ile yararlandırma çalışmaları çok önemlidir.
Müşteriler ile etkileşime geçebilmek için, üye datalarının bulunması, e-bülten kayıtlarının tutulması ve ilgi alanlarına göre oluşturulacak içeriklerle kullanıcılara faydalı bilgiler sunmak gerekmektedir. Bu datalara göre müşteri odaklı bir sadakat strateji oluşturarak, sürekliliği sağlamak amaçlanmalıdır.
Yazımızın içerisinde bulunan, adwords, seo, analytics, sosyal medya, email marketing, a/b testing gibi detaylı çalışmalar her ne kadar çok kapsamlı ve yorucu gözükse de, bu çalışmalar planlanırsa, hedefler oluşturulursa ve hedeflere ulaşmak için doğru yöntemler izlenirse başarı kaçanılmazdır.
Dijital pazarlama ölçümleme, analiz, değerlendirme ve planlama gerektiren bir süreçtir. Gerçekten derinlemesine yönetilen dijital pazarlama kampanyaları markaya büyük değer katmakla beraber, ileriye dönük kurumsal bilinirliğin artmasını sağlar. Peki, Mucizefikir Dijital Pazarlama çalışmalarında nasıl bir strateji izlemektedir biliyor musunuz ? Videomuzu izlemeden gitmeyin lütfen.