Uluslararası Dijital Pazarlama

Header

SEO İçerik Nedir ve Nasıl Yazılır

Arama motoru sonuçlarında kullanıcının karşısına ilk sıralarda çıkmak oldukça mühim bir konu. Çünkü bir web sitesi sahibi iseniz, sahip olduğunuz site eğer yeterince ziyaretçi çekmiyor ise Google tarafından pek sevildiği söylenemez. Google diye örneklendiriyoruz, çünkü dünya genelinin kabul ettiği arama motoru olarak yerini zirvede koruyor. SEO içerik, yani Türkçe anlamı ile arama motoru optimizasyonu yapılmış içerikler üretmek sitenizi arama sonuçlarında yükseltebilir ve daha çok tıklanma alabilirsiniz. Böylece satışlarınızda da artış yaşanacaktır. Peki nasıl üretilir bu SEO içerik?

Web Siteniz İçin SEO İçerik Üretmenin Kuralları

Arama motorlarının kendi içinde belirlediği birtakım algoritmalar vardır. Bu algoritmalar ile uyum içinde olursanız web siteniz arama motorlarının gözünde değerlenecek ve faydalı olarak görüleceksinizdir. İndexlenme hızınız artacak ve günlük ziyaretçi sayınız artacaktır. Böylece günlük web site gelirlerinizde artış yaşayabilirsiniz.

Arama motorlarına uyumlu olduğu kadar anlamlı da olan bir içerik oluşturmaya çalışın

Basmakalıp yazılmış, şekil olarak SEO’ya uygun ama içerik olarak okuyucular için anlam ifade etmeyen içeriklerin hiçbir anlamı yoktur. Özellikle Google botları oluşturduğunuz içeriğin kullanıcıya faydası olup olmadığını anlayabilecek kapasitededir. Bu sebeple ziyaretçilerin, web sitenizi ziyaret etme süresini inceler. Eğer sitenizden çok kısa bir süre sonra çıkılıyorsa, anlık girildiyse Google bunu tespit edecek ve gözünde web sitenizi itibarsızlaştıracaktır. Unutmayın robotlardan ziyade insanlar için yazıyorsunuz.

Çalıntı olmayan, orijinal içerikler üretin

Bu belki de SEO içerik için en önemli kural olabilir. Çünkü bu kurala uymamanız takdirde arama sonuçlarında yükselme şansınız neredeyse yok demektir. Hatta bırakın yükselmeyi, belki sıralamada daha aşağı bile çekilebilirsiniz. Bir içerik oluşturduğunuz zaman tamamen kendi sözcüklerinizle ve kendi tarzınızla o yazıyı yazmanız gerekir. Web siteleri Google botları ile sürekli taranmaktadır ve çalıntı içerik olduğu zaman hemen tespit edilmektedir. Unutmayın ki kendi ürettiğiniz içerik, dışarıdan parayla yazdırılan içerikten her zaman için daha fazla değer taşımaktadır. Eğer yazdıracaksanız da, çalıştığınız kişinin uzman birisi olmasına özen gösterin.

Site içi SEO’ya (Page on) önem verin

Her web sitesinde meta tag, tittle ve description gibi bazı düzenlemeler mevcuttur. Bu düzenlemeler, kullanıcılar arama yaptıkları vakit, görecekleri site başlığınız, açıklama ve url kısmıdır. Bu açıdan SEO içerik için dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır. Bunlardan biri, içeriklerinizin kelime sayısı en az 300 olmalıdır. Çünkü yazınız ne kadar uzun olursa Google botlar tarafından o kadar beğenilecek ve faydalı görüleceksinizdir. Bilgi dolu ve Google uyumlu bir görüntünüz olacaktır.

Anahtar kelimenizi içerikte ne kadar sıklıkla geçireceksiniz belirlemeli ve yazınız için uyumlu bir şekilde kullanmalısınız. Cümlelerin içinde eritmeniz ve göze batmaması gerekir. Uygunsuz yere kullanırsanız spam olarak algılanması yüksek ihtimaldir. Ayrıca anahtar kelimeleriniz kalın fontla yazmanız da doğru olandır. Site url’nizde de geçtiğinden emin olun.

Yazınızın okuyucuyu sıkmamasına özen gösterin. Arada yapacağınız renklendirmeler, italik yazı biçimi ya da altı çizili kelime kullanımı estetik bir algı oluşturacak ve göze hitap edecektir. Google için en çok aranan başlıkları tercih etmeli ve bir kullanıcı gözünden bakabilmeniz gerekir.

Kullandığınız başlıklarda ise ana başlık için h1, açıklamada h2, alt başlıklarda ise h3 ve h4 şeklinde gidebilirsiniz. Ancak sadece bir kere h1 ve h2 kullanabileceğinizi de unutmayın. Ayrıca SEO içerik oluştururken ALT etiket kullanmayı da unutmayın ve orijinal, kaliteli görseller kullanın. Çünkü bilmelisiniz ki ürettiğiniz içerikten maksimum fayda sağlamak bu kuralları gerektirir. 

Mucizefikir ile Görüşme Başlat
Merhaba👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz?