Uluslararası Dijital Pazarlama

Header
Anasayfa » E-Ticaret Sitelerinin Seo Hataları
E-Ticaret Sitelerinin Seo Hataları

 

Son zamanlarda E-Ticaret sitelerinin seo çalışmalarına büyük bir hızla yöneldikleri gözlemlenmektedir. Ancak ne yazık ki birçok e-ticaret sitesinin arama motoru optimizasyonu (seo) çalışmalarını yürütürken çeşitli hatalar yaptıkları ve bu yüzden de arama motoru sonuçlarında yükselemedikleri görülmektedir. Siz de e-ticaret sitesi sahibiyseniz ve Google sıralamanızdan memnun değilseniz Mucize Fikir ailesi olarak aşağıda vereceğimiz seo hatalarını dikkatli bir şekilde inceleyebilir ve bunlardan kaçınarak arama motoru sonuçlarında web sitenizi yükseltebilirsiniz.

E-Ticaret sitesi sahipleri, arama motoru sonuçlarındaki sıralamalarına bağlı olarak ya büyük satışlar yaparak başarı elde ederler ya da rakipleriyle olan mücadelelerinde ayakta kalamayarak son bulurlar. Bu noktada e-ticaret sitelerinin düzenli olarak seo kontrollerinin gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Bu yazımızda e-ticaret sitelerinde sıklıkla karşılaşılan ve yapılmaması gereken seo hatalarından bahsedeceğiz.

E-Ticaret’te Yapılan Kritik Seo Hataları

  • Seo çalışmalarının site içi optimizasyon işlemlerinde genelde anasayfa ve ürünlerin title ve description kısımları boş bırakılıyor. E-ticaret sitelerinin sıklıkla yaptığı hatalar arasında en çok karşılaşılanın bu olduğunu söylemek mümkündür.
  • Ürün sayısı çok fazla olan siteler, teker teker her ürünün başlık, açıklama ve etiket kısımlarını düzenlemek istemiyor. Fakat eğer arama motoru sonuçlarında yükselmek isteniyorsa bu bölümlerin mutlaka doldurulması gerekmektedir.

 

  • Ürün başlıklarının ve içeriklerinin kopya olması E-Ticaret Sitelerinin Seo Hataları arasında yer alıyor. İçerikleri başka bir siteden kopyalamanız e-ticaret sektöründeki başarınızı büyük ölçüde engellemektedir.
  • E-Ticaret Sitelerinin Seo Hataları arasındaki bir diğer madde ise title yani başlık kısımlarının 60 karakterden az olması ve başlıkta hedef kelimenin yer almamasıdır.
  • E-Ticaret Sitelerinin Seo Hataları maddelerimize ürün yorumları ile devam ediyoruz. Bilindiği üzere günümüz internet kullanıcıları bir ürün almadan önce o ürüne dair yapılan tüm yorumları okuyorlar. Dolayısıyla web sitenizde ürün yorumlarının yer almaması satışlarınızın azalmasına sebep olacaktır. Her yorum, özgün bir içerik demektir. Google da bu özgün içerikleri fark ederek web sitenizin arama motoru sonuçlarında yükselmesini sağlayacaktır.
  • Web sitenizdeki sayfaların url yapısı Google dostu olmaması karşılaşılan bir diğer hatadır. Google’ın standartlarına uygun link yapısına sahip değilseniz hemen uygulamalısınız.
  • Kullanılabilirlik son derece önemlidir. Web siteniz kullanıcıların kolaylıkla kullanabileceği bir yapıda olmalıdır.
  • Ürün sayfalarınızı anahtar kelimelere boğmamalısınız. Aşırı anahtar kelime kullanımından kaçınmalısınız.
  • Web sitenizin başarılı olmasını istiyorsanız düzenli olarak yapmış olduğunuz seo çalışmalarını denetlemelisiniz.

 

E-Ticaret Sitelerinin Seo Hataları