Uluslararası Dijital Pazarlama

Header
Anasayfa » Sosyal Medyada Var Olmak!
Sosyal Medyada Var Olmak!

Sosyal medya kullanmayan insan sayısının giderek azaldığı günümüz teknolojisinde sosyal medyanın inkâr edilemez gücünden faydalanmaya hazır mısınız? Bireylerin yanı sıra firmalar için de büyük bir önem teşkil eden sosyal medya geleceğe yatırım yapmak isteyen ve maddi-manevi anlamda kar etmeyi amaçlayan markaların/hizmetlerin bir numaralı yardımcısı konumundadır. Bu yazımızda sosyal medyada var olmanın ve rakiplerinizin önüne geçmenin altın kurallarından bahsedeceğiz.
Sosyal medya, pek çok açıdan firmanıza önemli faydalar sağlamaktadır. Birçok firma sosyal medyada var olmanın gerekliliğini fark ederek maddi ve manevi anlamdaki avantajlarından yararlanmaya başlamıştır. Çünkü günümüzün online ticaret ortamındaki rekabete bakıldığında ürün pazarlamasının en fazla olduğu yer sosyal medyadır.
İnternet ortamında oluşturacağımız profiller sayesinde tanıdığınız, tanımadığınız, aynı meslek grubuna dahil olduğunuz, ortak arkadaşlarınız vasıtası ile eklediğiniz insanlarla kendi ağlarınızı kurup bilgi paylaşımında bulunabilirsiniz. Bunun yanı sıra firmanızı sosyal mecralarda tanıtabilir ve daha geniş kitlelere ulaşma imkânı kazanabilirsiniz. Sosyal medya aracılığıyla insanlar ürününüz veya hizmetiniz hakkındaki bilgilere daha rahat ulaşabilir ve siz de rahat bir şekilde ürününüzü tanıtabilirsiniz.
Peki, sosyal medyada en tepeye çıkabilmeniz için dikkat etmeniz gereken altın kurallar nelerdir?

 

Sosyal Medyada Var Olmanın Yolları

• Güncellik! Her zaman güncel olun; Ziyaretçilerinize yeni bir şeyler sunmaya çalışın. Güncel olmayan sosyal ağlar bir süre sonra ziyaretçiler tarafından takip edilmez. Unutmayın: Sosyal medyada paylaşacağınız içerikler ne kadar güncel olursa hedef kitlenizin ilgisini çekersiniz
• Çok yönlü olmaya çalışın. Sadece tek bir sosyal ağda olmanız artık yeterli değil. En çok tercih edilen sosyal ağları belirleyin ve hepsinde güncel bir profil oluşturmaya özen gösterin.
• İçeriğin yanı sıra fotoğrafların da dikkat çektiğini unutmayın. Sosyal ağlarınızı görseller ile zenginleştirin. Popüler olan firmaların veya bireylerin birçoğuna baktığınızda fotoğraflarla ön plana olduklarını fark edeceksinizdir.
• Sadece reklam odaklı olmadığınızı tüketiciye belli edin. Tek derdiniz ürününüzü satmak olmasın ve tüketicilerinizi dinlediğinizi, onların yorumlarına önem verdiğinizi gösterin!
• Çok fazla teknik terim kullanmaktan kaçının. Tüketici teknik terimleri bilmiyor olabilir o yüzden herkesin anlayabileceği gibi açık ve net bir üslup tercih edin.
• İletişim en önemli kriterdir! Tüketicileriniz size her zaman ulaşabilmeli. Onlarla her zaman iletişim halinde olun.
• Tasarımınıza ve profil fotoğrafınıza özen gösterin. Markanızı en iyi şekilde yansıtan bir profil oluşturun. Çünkü ziyaretçiniz sayfanıza geldiğinde gözüne ilk olarak profil fotoğrafınız çarpacaktır.
• Sektörünüzle ilgili olarak ziyaretçilerinizin ilgisini çekebilecek neşeli, komik paylaşımlar yapın.
• Özel günleri atlamayın! Önemli günlerde mutlaka paylaşım yapın.
• Paylaşımlarınıza gelen tüm yorum ve beğenileri takip ederek değerlendirin. Müşterilerinizin sorularını yanıtsız bırakmayın.
Firmanızın/markanızın sosyal medyada var olmasını istiyorsanız ve bu sayede daha geniş kitlelere sesinizi duyurarak rakiplerinizin önüne geçmeyi hedefliyorsanız Seo Hizmeti ile birlikte sosyal medya danışmanlığı çalışmalarına özen göstermeniz gerektiğini unutmayın.

Sosyal Medyada Var Olmak!